Jdi na obsah Jdi na menu
 


Info - doplněk k tréninku

26. 7. 2021

 

Výhody masážního válečku:

 

  • Jednoduchost a příjemnost používání, možnost neomezeného používání dle potřeby.
     
  • Díky jednoduchému pravidelnému cvičení s válcem (rollerem) lze získat volný, svobodný a bezbolestný pohyb velkého rozsahu.
     
  • Válec funguje jako rovnač zad. Změnu k lepšímu je možné zaznamenat už po několika cvičeních. Pravidelným cvičením získáte krásné držení těla a sebevědomý postoj.
     
  • Cvičením zlepšíte své sportovní výkony, dynamiku, sílu, vytrvalost a funkčnost, snadněji vybudujete svalovou hmotu.
     
  • Masážní válce a míčky jsou vyráběny z netoxického lehce omyvatelného příjemného na dotek materiálu, který si zachová své vlastnosti i po dlouhodobém používaní.

 

Jak masážní váleček funguje

 

Masážní pěnový válec foam roller je skvělým pomocníkem pro zahřívání svalů, hloubkovou masáž těla, uvolňování, masírování a regenerace svalstva a svalových fascií.

 

Fascie jsou pojivové tkáně, které obaluje všechny části těla. Každý sval, svalové vlákno, každý orgán má ochranný fasciální obal. Fascie propojuje a zároveň rozděluje tělo na funkční jednotky, formuje celou strukturu a tvar.
Fascie podléhají změnám, vyvolaným nároky na lidský organismus, kterým je tělo vystaveno (různá traumata, nehody, zvyky, nemoci..). Povrchové fasciální vrstvy jsou přímo pod kůží.

Při cvičení s pěnovým válcem foam roller se zkrácené fascie protahují, u ztvrdlých dochází k jejich rozpouštění, dochází k "rozlepování" slepených fascií, uvolňování a regeneraci a odplavení nahromaděných v nich a ve svaléch toxinů.
     Tak masážní pěnový válec foam roller pracuje s fasciemi s cílem ovlivnění tělesné struktury člověka, aby se mohl snadněji a bezbolestněji pohybovat.

 

Při pravidelném cvičení s pěnovým válcem dochází k odstraněni spoušťových bodů (trigger points) a také k rozkládání tukové tkáně, mizí celulitida a zároveň se zlepšuje krevní oběh.

Masážní válec - Foam roller - Barva: Fialový

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář